Powersoft - vrhunska tehnologija u službi zvuka

Powersoft je italijanska kompanija koja dizajnira, proizvodi i prodaje high-end tehnologiju i rešenja u oblasti profesionalne audio industrije, koji su sada dostupni i na našem tržištu, zahvaljujući saradnji koju smo sklopili sa ovom kompanijom.

 

Danas svetski lider u oblasti pametnih, laganih, moćnih, energetski efikasnih pojačavača koji ne zauzimaju mnogo prostora, Powersoft je bio prva kompanija koja je uvela PWM (Pulse Width Modulation) tehnologiju na način koji je omogućio kombinovanje snage i energetske efikasnosti.

Pojačavači iz Powersofta danas se mogu naći u brojnim rešenjima u okviru stadijuma, sportskih hala, tematskih parkova, koncertnih dvorana, aerodroma, crkava, bioskopa i klubova. U svojim projektima koriste ih mnoge svetski poznate kompanije koje se bave projektovanjem i implementacijom audio rešenja.

Na SuperBowl-u koji je održan u februaru, Powersoft je bio zadužen za to da do svih 71.088 posetilaca dopre kvalitetan zvuk. To je postignuto sa 120 njihovih K10 visokoperformansnih pojačavača i 8 M-Force System sabvufera. Pre početka utakmice i tokom poluvremena održavao se zabavni deo ovog veoma važnog događaja za američku publiku, tokom kojih su nastupali Lady Gaga, Coldplay, Beyonce i Bruno Mars. Zvuk je tako, osim prisutnih gledalaca, bez problema dopirao do oko 111.9 miliona gledalaca.

Ono što je kod ovakvih događaja najveći izazov jeste veoma kratko vreme za koje je potrebno montirati i demontirati audio sistem na samom terenu, koji je u ovom slučaju činilo 28 zvučničkih izvora. S obzirom da su se za tu priliku koristili Powersoftovi pojačavači, poznata po tome što zauzimaju malo prostora, projektovano rešenje u izvedbi kompanije ATK Audiotek bilo je i više nego na visini zadatka. Džejms Beri, ton majstor zadužen za monitoring nastupa Beyonce, izjavio je da su Powersoft pojačavači učinili da sve zvuči izvanredno, a posebno je bio oduševljen brzinom kojom je kompletan sistem bivao sklapan i rasklapan.

U februaru je naš tim posetio središte kompanije Powersoft i na licu mesta se uverio u vrhunski kvalitet njihovih proizvoda, pa vam donosimo priliku da i vi zavirite u njihove proizvodne prostorije.