• Objavljeno

Soundcraft Ui16 – digitalna obrada u kompaktnom formatu

UI16 je pravo rešenje za sve one situacije u kojima vam je potrebna digitalna obrada zvuka, koju efikasno možete koristiti bilo gde na terenu, uz značajne uštede neophodnog prostora

Soundcraft Ui16 predstavlja digitalni sistem miksovanja spakovan u kompaktan i robustan format, sa ugrađenim Wi-fijem i mogućnošću kontrolisanja od strane bilo kog uređaja, putem standardnog web browsera, bez bilo kakvih dodatnih aplikacija, uslova ili ograničenja.

 Ovaj mikser, uz Ui12, deo je Soundcraftove Ui serije, koja je namenjena rental kompanijama, odnosno bendovima i prostorima u kojima se odvijaju live nastupi.

Serija Ui ima potpunu kompatibilnost sa iOS, Windows, Android, Mac OS i Linux uređajima. Ona može istovremeno koristiti deset uređaja za kontrolisanje. Ui12 i Ui16 imaju ugrađen HARMAN-ov sistem procesiranja signala iz dbx-a, DigiTech-a i Lexicona. Oba modela imaju mogućnost opoziva, a lockout opcija omogućava ograničavanje pristupa uređaju za one funkcije koje nisu u upotrebi. Tu su i 31-kanalni grafički EQ, noise gate i kompresor na svim izlazima, uključujući i analizator frekvencije u realnom vremenu (RTA) na ulazima i izlazima. Ugrađena su im tri Lexicon FX buss-a – Reverb, Delay i Chorus. Mikser kontrole uključuju, između ostalog, Subgroups, Mute groups i View groups.

Ui16 ima osam XLR combo mic/line ulaza, četiri XLR mic ulaza, dva kanala za Hi-Z/instrument inpute kao i stereo RCA ulaz. Dvokanalski USB medija plejer je integrisan u uređaj, kao i četiri balansirana XLR Aux izlaza i dva izlaza za slušalice. Dvokanaliski USB audio playback kompatibilan je sa MP3, WAV i AIFF formatima, a tu je i dvokanalska USB Record direct-to-memory opcija. Ui16 ima izlaz sa HDMI povezivanje.