• Objavljeno

JBL LSR305 – sinonim za profesionalan, a pristupačan monitoring

Pronaći pristupačan, a pouzdan monitor na koji ćete moći da se oslonite kada je reč o emitovanju i produkciji sada je prilično jednostavno.

Pionir u korišćenju JBL-ove Image Control Guide za monitoring je JBL Serija 3, koju čine manji LSR305 i veći LSR308 zvučnici. To znači da imaju široku, ali i fokusiranu zvučnu sliku. Oni su postali veoma brzo popularni na tržištu, zahvaljujući spoju njihove cenovne pristupačnosti i profesionalnih performansi.

JBL LSR305 omogućava da se čuje detaljniji reprodukovani zvuk u visokim tonovima, što znači da vam baš ništa neće promaći, bez obzira na kompleksnost reprodukovanog materijala. Ujednačenost zvuka u prostoru postignuta je zahvaljujući širokom sweet spotu.

Frekventni odziv LSR305 zvučnika je u rangu od 43 Hz do 24 kHz, uz maksimalni nivo zvučnog pritiska od 108 dB. Niskotonski drajver ima prečnik od 5 inča, odnosno 127 mm, a visokotonski 1 inč, odnosno 25 mm.

Snage 41 W i težine od 4.6 kg, ovaj zvučnik čije performanse prevazilaze njegovu cenu, ima balansirane audio ulaze (XLR i TRS). Bas je, zahvaljujući SlipStream dizajnu bass refleks porta, jasniji na svim nivoima glasnoće. Fino prilagođavanje zvuka karakteristikama prostorije vrši se pomoću LF Trim i HF Trim prekidača. Kompatibilan je sa različitim izvorima audio signala.