Odštampajte ovu stranicu
J&C Joel – scenska platna najnovije generacije
  • Objavljeno

J&C Joel – scenska platna najnovije generacije

Studio Berar je sklopio saradnju sa britanskim proizvođačem scenskih platana i podnih obloga J&C Joel

Ova porodična kompanija osnovana je 1978. godine, a danas je pozicionirana kao lider u oblasti proizvodnje scenskih platana i podnih obloga. Njihova rešenja prepoznata su kao pouzdana u industriji zabave i organizacije događaja.

J&C Joel trenutno izvozi svoje proizvode u više od 75 zemalja širom sveta, sa predstavništvima u pet zemalja na teritoriji Evrope, Bliskog istoka, Južne Afrike, Makaoa i Hong Konga. Sedište kompanije nalazi se u Jorkširu (UK), u fabrici tekstila koja je stara više od 140 godina.

Projekat „Neverovatne zavese” u Berlinu

Jedan od njihovih najnovijih projekata realizovan je u Fridrihštad-Palastu u Berlinu, gde je bilo potrebno kreirati scenografiju za novu produkciju predstave „The Wyld”.

Sa budžetom većim od deset miliona evra, „The Wyld” je produkcijski skuplji od bilo koje predstave van Las Vegasa. Ovaj projekat predstavlja perjanicu ultramoderne umetnosti performansa. U njemu je učestvovalo više od 100 izvođača, a svojom veličinom i izvedbom privukao je pažnju svetski prepoznatog modnog dizajnera Manfreda Tijerija Maglera i najpoznatijeg evropskog scenskog producenta Rolanda Velkea.

Koncept ove predstave zahtevao je pet draperija jedinstvenog oblika, koje su se pojavljivale samo na nekoliko sekundi, kako bi prikrile binu i imale ulogu scenskih rekvizita oko kojih izvođači plešu. Draperije bi potom nestajale istom brzinom kojom bi se i pojavljivale. Zbog ovih karakteristika, projekat je nazvan „Neverovatna zavesa”.

jcjoelberlin

Pre realizacije ovog projekta, tim iz J&C Joela brzo je napravio njegov koncept, uključujući metode i tehnologiju neophodnu za hitro pojavljivanje i nestajanje zavesa. Potom je sproveden rigorozan program testiranja postavljenog rešenja u J&C Joel fabrici gde se sprovode slični testovi. Nakon testiranja, bilo je potrebno 17 dana kako bi se sistem instalirao na bini. Uporedo sa montažom vršena je obuka pozorišnog osoblja o tome kako se sistemom najefikasnije upravlja. Sam sistem za kontrolu prilično je kompleksan, ali je u potpunosti kontrolisan putem rasvetnog pulta.

Realizacijom ovog projekta bio je zadovoljan Oliver Marns, menadžer prodaje J&C Joel kompanije. On je nadgledao čitav projekat sa višim projektnim menadžerom Kelvinom Grinom, koji je tim povodom izjavio: „Bili smo ljubazno pozvani na premijeru ove predstave, kojoj je prisustvovalo više od 1.800 gostiju. Efekat koji smo napravili funkcionisao je savršeno; bio je prvi deo predstave i publika ga je pozdravila uzbuđenim aplauzom.”

Ceo projekat je, prema rečima Meta Blanda, višeg kreativnog koordinatora u J&C Joelu, bio pravi test mogućnosti ove kompanije, ali je uspešno realizovan zahvaljujući resursima ove kompanije i podršci talentovanog tima iz Berlina.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.