• Objavljeno

JBL VTX serija – revolucija u oblasti precizne usmerenosti zvuka

VTX Serija nastala je kao rezultat dugogodišnjih pokušaja JBL-a da napravi snažniji, kompaktniji, lakši i fleksibilniji zvučnički sistem

Zato što iza nje stoje godine postignuća ovog brenda, VTX serija, predstavljena 2012. godine, i danas važi za prekretnicu u praktičnoj primeni kreativnog inženjeringa. Ova generacija line array sistema obeležila je novo doba kada je reč o performansama, integraciji sistema i lakoći upotrebe.

I zaista, JBL-ovi inženjeri su ovog puta nadmašili sebe! Vođeni velikim iskustvom stečenim zahvaljujući Vertec sistemu, odnosno primenjujući nove tehnologije i ideje, postigli su da VTX bude jedan od najkvalitetnijih LineArray sistema na svetu danas. Koristeći nove Waveguide horne i patentirani D2 visokotonski driver sa duplim namotajima postigli su neverovatnu prezentnost VTX sistema i na udaljenostima preko 60 metara, dok je BSS-ovim OmniDrive DSP procesorima postignut savršen odziv celokupnog sistema. Sve ovo ne bi bilo ostvarivo da CROWN audio nije izbacio svoju najsnažniju seriju IT HD audio pojačavača koja čini ovaj audio lanac najglasnijim na svetu.

Izbacivanje novog HiQnet Performance Manager-a u potpunosti je olakšalo konfigurisanje sistema, a integracija sa JBL LAC kalkulatorom i SMAART RTA softverom je doprinela i mnogo lakšem podešavanju.

VTX serija sastoji se od sledećih modela:

  • V25-II – trosistemski line array (2x 15”, 4x 8”, 3x D2) sa kačenjem sa fiksnim uglovima 
  • V25-II-CS – trosistemski LineArray sistem (2x 15”, 4x 8”, 3x D2) sa kompresionim kačenjem (sistem ne mora da se složi i ugluje na zemlji)
  • V20 – trosistemski LineArray sistem (2x 10”, 4x 5”, 3x D2)
  • S25 – Subwoofer sa duplim 15” sub zvučnikom sa mogućnošću kačenja i montaže u kardioidnoj konfiguraciji
  • S28 – Subwoofer sa duplim 18” sub zvučnikom sa mogućnošću kačenja i montaže u kardioidnoj konfiguraciji
  • G28 – Subwoofer sa duplim 18” sub zvučnikom za montažu na zemlji i u kardioidnoj konfiguraciji

Bez obzira na to da li je deo prenosnog ili fiksno instaliranog sistema, VTX serija obezbeđuje legendarni JBL zvuk, zajedno sa naprednom tehnologijom pojačanja zvuka i dostupnom podrškom. To je razlog zašto je ovaj sistem osvojio svet i nezaobilazni je deo brojnih rider lista mnogih izvođača. Na JBL-ovom sajtu nalazi se spisak svih vlasnika VTX serije, na kom možete pronaći mnoge poznate rental kompanije kao što su ShowTech iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ARTE iz Japana, Powermusic iz Danske i mnogi drugi, uključujući i naše rental odeljenje.

vtx