• Objavljeno

AKG K872 – novi standard u oblasti produkcije i live zvuka

Nenadmašna preciznost ključna u studijskoj produkciji i live nastupima su ono na čemu AKG K872 slušalice grade svoju reputaciju. O čemu je reč?

Kao posledica skoro sedam decenija iskustva AKG-ovih inžinjera nastale su K872 master reference zatvorene slušalice koje obezbeđuju preciznost i udobnost u okruženjima kao što su produkcijski studiji i live nastupi.

Specijalni 53-mm drajveri sa 1.5 Tesla magnetnim sistemom donose izvanredan headroom za preciznu zvučnu sliku, duboke niske frekvencije i proširen dinamički rang. Njihov frekvencijski opseg iznosi od 5 Hz do 54 kHz (detaljnije specifikacije pronaći ćete u nastavku).

Closed-back dizajn ovih slušalica obezbeđuje odličnu izolaciju tokom snimanja, miksanja i masteringa. Takav dizajn omogućava optimalnu izolaciju od spoljašnjih zvukova. Njihova traka je podesiva, a same slušalice izrađene su od 3D oblikovane pene što ih čini veoma laganim i udobnim u situacijama kada ih je potrebno dugo nositi.

Zahvaljujući pomenutim karakteristikama, K872 slušalice su izuzetno prilagodljive, što znači da se mogu koristiti u radu sa različitim muzičkim stilovima i izvorima zvuka.

AKG K872 master reference slušalice idu u korak sa modernim vremenom, odnosno sa opsežnom upotrebom laptop računara, pa se mogu koristiti kao deo portabilnog profesionalnog alata za sve one koji su stalno u pokretu. Njihov LEMO® konektor se lako može ukloniti i na taj način se olakšava njihovo nošenje u torbi.

Svaki element je pažljivo dizajniran i izrađen vodeći računa o detaljima, čime su AKG K872 slušalice postavile nove standarde u oblasti profesionalne produkcije i live zvuka.

Tehničke specifikacije:

  • Tip: zatvorene (closed back)
  • Maksimalna ulazna snaga: 300 mW
  • Frekventni opseg: 5 – 54000 Hz
  • Osetljivost: 112 dB SPL/V
  • Impedansa: 36 ohms
  • Konektor: 3.5 mm sa 6.3 mm adapterom na zavrtanje
  • Dužina kabla: 3 m
  • Neto težina: 390 g

U slučaju da ste u potrazi za slušalicama na koje ćete moći da se oslonite u raznim prilikama u kontekstu live i studijske produkcije, možda je AKG K872 baš ono što vam treba? Ako niste u to sigurni, uvek možete kontaktirati naš prodajni tim i dobiti sve potrebne informacije.