• Objavljeno

TW Audio PA-SYS-ONE i koncerti Hari Mata Harija – linearnost zvuka u službi perfektnog monitoringa

Dan zaljubljenih u Novom Sadu i Internacionalni dan žena u Beogradu više od šest hiljada ljudi obeležilo je uz dva koncerta Hari Mata Harija, za čiji monitoring na bini se pobrinuo TW Audio PA-SYS-ONE

Najpre 14. februara na Spensu u Novom Sadu, a potom i u Sava Centru u Beogradu 8. marta, Studio Berar je realizovao koncerte popularnog bosanskog sastava Hari Mata Hari. Događaju u Novom Sadu prisustvovalo je tri hiljade ljudi, a u Beogradu nešto više – oko 3500.

Pozitivni utisci koje su posetioci koncerta poneli, a mediji potom preneli, posredovani su izvanrednim kvalitetom zvuka koji se već decenijama povezuje sa koncertima koje realizuje Studio Berar. 

batch IMG 1322U svrhe monitoringa na bini korišćen je TW Audio, odnosno njihov PA-SYS-ONE zvučnički sistem.

PA-SYS-ONE, odnosno po jedan T24 sa hornom od 90 stepeni i dva basa B30 na svakoj strani imala su ulogu side fill monitoringa na bini, što je bio prvi put da je ovaj sistem korišćen u te svrhe u događajima koje realizuje naša kompanija.

Ton majstor iz Studija Berar Zoran Matić, zadužen za monitoring koncerata u Novom Sadu i Beogradu, o svom iskustvu sa ovim sistemom kaže: „Ono što je na prvi utisak primetno kod PA-SYS-ONE jeste značajno poboljšanje kvaliteta zvuka. To je postignuto zahvaljujući linearnosti zvuka, što znači da pojačavanjem ne dolazi do promene u frekventnom opsegu.”

Utisak o tome da je PA-SYS-ONE nadmašio očekivanja sa našim timom podelio je i sam frontmen benda Hari Varešanović, čiji su kriterijumi po pitanju kvaliteta zvuka izuzetno visoki. Njegovo oduševljenje radom ovog sistema dovelo je do toga da se potpuno ista postavka nađe i na narednom koncertu, održanom u Beogradu 8. marta. 

batch IMG 1293

batch IMG 1303