• Objavljeno

Soundcraft Notepad serija – analogni mikseri „za poneti”

Nova Soundcraftova serija Notepad analognih miksera predstavljena je na ProLight + Sound 2017 sajmu

Notepad serija sastoji se od tri modela: Notepad-5, Notepad-8FX i Notepad-12FX analognih miksera.

Ono što je mikserima u okviru Notepad serije zajedničko je mogućnost dobijanja čuvenog Soundcraft zvuka za potrebe muzičkih, radijskih i video sadržaja. Svaki model predstavlja kombinaciju profesionalnih analognih komponenti, čuvenog HARMAN digitalnog procesinga signala i ugrađenog USB audio interfejsa koji omogućava korišćenje miksera sa Mac i PC računarima, uz propratni softver.

Notepad-5 mikser ima dve EQ kontrole po kanalu, čime se postiže efekat koji najčešće imaju samo veliki mikseri. Notepad-8FX i 12FX imaju po tri EQ kontrole po kanalu, a ono što je zajedničko za ta dva modela je postojanje premium Lexicon efekata, zahvaljujući čemu se bez ikakvih dodatnih priključaka i opreme može postići studijski kvalitet zvuka.

Notepad serija je odličan izbor za kompozitore i prezentere, zato što spaja karakteristike najboljih miksera u svojoj klasi. Ova serija nastavlja tradiciju korišćenja Soundcraftovih mic pretpojačala (preamps), XLR-ova i 1/4-inčnih korektora, uz metalna ojačanja u konstrukciji, kako bi izdržali test vremena.

Soundcraft Notepad serija biće na visini zadatka bez obzira da li se radi o kućnom studiju, tonskim probama, nastupima uživo ili radijskoj produkciji. Ona može zadovoljiti potrebe svakog audio profesionalca, uz istovremenu lakoću korišćenja koja je važna za početnike.

Sva tri modela, to jest cela Notepad serija, ima integrisan USB audio interfejs, što omogućava jednostavno snimanje, editovanje i reprodukciju audio sadržaja.