• Objavljeno

AKG C7 referentni kondenzatorski vokalni mikrofon za kristalnu jasnoću zvuka

AKG C7 referentni kondenzatorski ručni mikrofon obezbeđuje vrhunski, studijski kvalitet i rad bez ikakvog ometanja bez obzira na karakteristike prostora

AKG C7Čistoća zvuka koju AKG C7 mikrofon isporučuje pojednako se odnosi na glavnog izvođača i prateće vokale. Zahvaljujući specijalno dizajniranim komponentama, C7 onemogućava sve one nepoželjne efekte, kao što su fidbek, rasipanje i mešanje različitih zvukova. On će se pobrinuti za vrhunsku izvedbu bez obzira na to gde se ona održava.

Kada je reč o premium studijskom kvalitetu zvuka, najviše se računa ono što je unutar uređaja koji taj zvuk prenose. Tako je C7 opremljen posebnom superkardioidnom kondenzerskom kapsulom sa ručno odabranim komponentama, što znači da je reprodukovan zvuk u potpunosti čist. C7 se odlično nosi sa visokim nivoima zvučnog pritiska i donosi maksimalnu preciznost čak i tokom najglasnijih nastupa.

Inovativna otvorena (open-space) kapsula kojom je ovaj mikrofon opremljen ima specijalno dizajniran držač unutar kapsule i tri otvora na zadnjem delu kapsule, kako bi se smanjili komešanje vazduha i unutrašnje refleksije. Zahvaljujući tome stvara se izuzetno konzistentan superkardioidni polarni patern kroz kompletan frekvencijski opseg, što onemogućava fidbek i rasipanje zvuka.

C7 ima zaštitne mehano-pneumatske amortizere zahvaljujući kojima ne dolazi do mešanja zvuka i pratećeg šuma. Kapsula je postavljena na gumeni umetak, što sprečava da vibracije iz tela mikrofona dospeju do kapsule. AKG je posebnu pažnju posvetio toj gumi, na čemu su sarađivali sa jednom kompanijom iz Beča, kako bi se obezbedo materijal izvanrednih sposobnosti apsorpcije zvuka. Rezultat je superioran mikrofon sa velikim brojem unutrašnjih, elektronskih filtera koji utiču na smanjenje šuma.

Sistem za odbacivanje šuma sastoji se od tri sloja i uključuje zaštitnu mikrofonsku mrežu, gustu penu ispod mreže i mrežasti sloj koji oblaže kapsulu. Svaki sloj usporava protok vazduha i upija šum i pre nego što on dospe do kapsule. Zato korišćenje ovog mikrofona dozvoljava visok intenzitet zvuka, bez narušavanja njegovog kvaliteta i preciznosti.

Konstrukcija od cinkovih legura i čelična mreža omogućavaju korišćenje C7 mikforona u bilo kojim uslovima. Od vlage i korozije štiti ga obloga kapsule koja je od 24-karatnog zlata. Sa njim se dobijaju SA61 adapter za stalak i futrola za mikrofon.