• Objavljeno

Soundcraft Vi1000 – mali digitalni mikser velikih performansi

Soundcraft je predstavio novu digitalnu miksetu Vi1000 – spoj iskustva i ekspertize koja stoji iza Vi serije

Vi1000 je najkompaktniji član Vi serije, sa dimenzijama od 86 cm x 81 cm. Ali, neka vas njegova veličina ne zavara, pošto je u pitanju uređaj sa istim performansama kao i veći Vi2000 i 3000 modeli.

batch s2Vi1000 je namenjen live nastupima, muzičkim zdanjima i korporativnim AV potrebama, gde postoji zahtev za kompaktnim i povoljnim, ali moćnim mikserom. Njegov jedinstveni i intuitivni Vistonics IITM korisnički interfejs, kao i FaderGlowTM, daju mu sve ono zbog čega su Vi3000, 5000 i 7000 uspešni. Soudcraftov SpiderCoreTM – ugrađeni DSP i I/O motor zasnovan na STUDER tehnologiji nude 40-bitni floating point za vrhunsko procesiranje audio signala. Vi1000, kao i veće konzole iz ove serije, ima sopstvenu daljinsku kontrolu putem Mirroring opcije.

U funkcionalnosti koje se tiču audio procesinga, osim gejtinga i kompresije na svih 96 kanala, spadaju i BSS DPR901 ii Dynamic EQ i Lexicon multiefekti, uz mogućnost povezivanja sa do 64 eksterna uređaja. 

batch s3

Kao i ostatak Vi serije, i ovaj mikser ima ugrađen 64x64-kanalni DanteTM/MADI interfejs koji obezbeđuje direktno povezivanje putem Etherneta sa bilo kojim softverom koji podržava Windows ili Mac, što Vi1000 omogućava integraciju u postojeću Dante mrežu. Ovaj mali ali moćan digitalni mikser podržava AKG, Shure i Sennheiser wireless mikrofonske sisteme kao podršku monitoringu, zahvaljujući čemu je vrlo lako proveriti bateriju, RF nivoe i frekvencije, kao i audio signal i statuse konektovanih wireless mikrofona.

Endi Braun, product manager Soundcrafta, kaže za Vi100 da: „…predstavlja sve što smo tokom godina naučili sa našom Vi linijom i kanalisali to znanje i iskustvo u novi mikser koji obezbeđuje superiorne audio performanse i opcije – sada u najkompaktnijoj formi koju smo do sada postigli.”

Novi Soundcraft Vi1000 će u prodaju ući u novembru ove godine.