• Objavljeno

Clay Paky SHARPY PLUS – jedinstven na svom tržištu

Prošlog meseca (oktobar 2018) na LDI 2018, svetsku premijeru imao je novi rasvetni uređaj renomiranog italijanskog proizvođača Clay Paky

U pitanju je SHARPY PLUS, prvi 100% hibridni moving head, u beam i spotlight modovima. Može da se koristi za različite prilike, a nudi izvanrednu energetsku efikasnost.

SHARPY PLUS ima novu Osram Sirius 330W X8 sijalicu vrhunskih performansi, a težak je samo 21,6 kg. Radi izuzetno brzo, a telo mu je nešto veće od standardnog Sharpy-ja, kako bi se smestila optička jedinica visokog kvaliteta, sa zumom raspona od 3 do 36 stepeni. Minimalan ugao svetlosnog snopa od 3 stepena omogućava generisanje uskih, paralelnih svetlosnih snopova, što ovaj uređaj čini podesnim za mnogobrojne namene.

Najnoviji reflektor iz Clay Paky-ja ima dva nezavisna operativna moda: BEAM mod, čiji projektovani efekti su pojačani zahvaljujući Sirius sijalici. Ima osvetljaj izuzetne snage (preko 300.000 luksa pri razdaljini od 10 metara). U drugom, SPOT modu, svetlost je difuznija, što omogućava uniformniju vizuelnu projekciju.

Zoom raspona od 3 do 36 stepeni (1:9) linearno pokriva kompletan opseg, u oba pomenuta moda. To SHARPY PLUS uređaj čini jedinstvenim i neprikosnovenim na tržištu.