Audio sistemi najnovije generacije u Dom omladine Beograda

STUDIO BERAR je izvršio isporuku audio opreme za Univerzalnu salu i Jazz klub Doma omladine Beograda. Takođe, zajedno sa firmom AVC-PRO iz Beograda, Studio Berar je završio i radove na ugradnji isporučene opreme sa puštanjem u rad audio sistema obe sale.

 

U Univerzalnoj sali je ugrađen audio sistem sa 48-kanalnim FOH digitalnim audio mikserom SOUNDCRAFT Si2, sa pratećom opremom za obradu, snimanje i reprodukciju zvuka (DBX DriveRack DSP za zvučničke sisteme, DENON CD reproduktor i TASCAM CD snimač). Sa leve i desne strane pozornice ugradjene su viseće portalne zvučničke skupine sa po 5 aktivnih line array zvučničkih sistema + 2 aktivna subwoofer-a iz serije JBL Vertec Compact zajedno sa pratećom opremom (AKG mikrofoni, JBL scenski monitoring i dr.).

Za višekanalnu reprodukciju zvuka ugrađen je odgovarajući pojačavački uređaj (rack 19”) sa digitalnim DOLBY procesorom i odgovarajućim brojem CROWN CTs pojačavača snage, sa pratećim DBX DriveRack zvučničkim
procesorima za screen zvučničke sisteme. U sali su iza ekrana fiksno ugradjena tri screen zvučnička sistema iz serije JBL Screen Array, kao i dva prenosna JBL subwoofer-a. Na zidovima sale je ugradjeno 20 JBL surround zvučničkih sistema za reprodukciju efekata.

U Jazz klubu je u okviru tehničke režije ugradjen 32-kanalni analogni audio mikser SOUNDCRAFT GB8 zajedno sa pratećom opremom za obradu zvuka (LEXICON uređaji za efekte i DBX uređaji za dinamičku i amplitudsku obradu zvuka) i opremom za snimanje i reprodukciju zvuka (ALESIS ADAT 24-kanalni HD snimač, DENON CD reproduktori i TASCAM CD snimač). Na sceni je postavljeno 6 aktivnih full range zvučničkih sistema + 4 aktivna subwoofer-a iz serije JBL PRX600, zajedno sa pratećom opremom (AKG mikrofoni, JBL scenski monitoring i dr.)