“Audio vodič” na Beogradskoj tvrđavi

Posetioci Beogradske tvrđave i parka Kalemegdan mogu da koriste usluge “audio vodič-a”, na šest jezika, za obilazak ovog kompleksa.

Audio guide sistem, omogućava svakom posetiocu da se na najsavremeniji način upozna sa istorijom i spomeničkim nasleđem Beogradske tvrđave i grada i prvi je ovakav sistem u Srbiji.

Stručnom timu Studia Berar, poverena je realizacija kompletnog projekta: isporuka opreme, prevod tekstova, studijsko audio snimanje spikera, post produkcija i mastering. “Audio vodič” pruža izvanredne mogućnosti kada želite da pružite potpune informacije i efikasnu prezentaciju slušaocu. Bilo da se koristi na javnim mestima, šetnji kroz grad, gde je velika buka ili tokom obilazaka poslovnih objekata, muzeja, svaki slušalac ima potpunu kontrolu jačine i kvaliteta zvuka, na svom uređaju.

Posetioci Beogradske tvrđave, mogu da iznajme aparat u spoljnoj Stambol kapiji, a uz aparat dobiju mapu, tvrđave i parka. Na mapi je obeleženo 40 tačaka, za koje su snimljene informacije na pet jezika i srpskom, ukupnog trajanja 450 minuta. “Audio vodič” Beogradske tvrđave čini 50 prenosnih jedinica, koje sadrže opise za 40 info tačaka, gde jednostavnim pritiskom na dugme, na željenoj lokaciji uređaj reprodukuje snimljene informacije na jednom od 6 jezika.